Onze duurzaamheid

Initiatieven voor een duurzamere wereld

Wij bij Tadaaz geven oprecht om onze klanten. Happy en tevreden klanten, daar gaan we voor, met een grote glimlach en een groen hart!

 Door met grote passie en overtuiging zowel onze klanten als onze omgeving met zorg te omringen, geloven we een duurzamere wereld te kunnen creëren. Een wereld waarin we ons veilig, gezond en gelukkig voelen en ook de toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois van Moeder Aarde. 

Tadaaz stelt met liefde mooie ontwerpen voor, en produceert met zorg de creaties van onze klanten. Het ligt ons dan ook nauw aan het hart om die creaties met zuivere en veilige grondstoffen en materialen te produceren, te verpakken en te bezorgen.  Refuse – Reduce – Reuse – Recycle.

 

Onze grondstoffen

 •  We gebruiken geen grond- en hulpstoffen die schade berokkenen aan het milieu.

• Meer dan 95% van het papier dat we bij Tadaaz als grondstof gebruiken, alsook het hout dat we als grondstof gebruiken is vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen in Europa en officieel FSC en/of PEFC- gecertificeerd. 

• We zoeken continu naar oplossingen en verbeteringen om accessoires, gebruikte materialen en hulpstoffen milieuvriendelijker aan te schaffen of te maken. 

 

Onze productie

• Om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een blijvende meerwaarde te zijn voor de lokale gemeenschap, gebeurt alle productie in België als centrale uitvalsbasis binnen Europa.

• Tadaaz produceert sinds 2011 groene stroom via meer dan 2500 m² zonnepanelen (vermogen van 360.000 kWp), en kan daarmee voor 65% van de eigen energiebehoeften instaan. 

• Daarnaast werd op de meeste plaatsen in het bedrijf ledverlichting geïnstalleerd. Die energiezuinige verlichting heeft gezorgd voor een daling in het elektriciteitsverbruik. Voor sanitaire installaties wordt regenwater gebruikt.

• Een doorgedreven afvalbeheer met veel aandacht voor sortering en  recyclage is reeds jarenlang ons streven. 

• Resultaat:  in 2019 t.o.v. 2018 verminderden we onze ecologische voetafdruk met 8%!

 

Onze verpakking

•  De krimpfolies die we gebruiken om kaarten en andere papieren producten te beschermen, zijn niet alleen zo dun mogelijk om de impact klein te houden, maar zijn bovenal 100 % recycleerbaar! Verwerkt in de juiste afvalstroom, worden deze folies verwerkt en hergebruikt. 

• We verpakken in dozen of enveloppes die zo nauw mogelijk aansluiten bij het te verpakken product en gebruiken geen plastiek of kunststof maar wel papier als opvulmateriaal. Onze dozen zijn bovendien FSC-gecertificeerd. 

 

Onze leveringen

• Wij kiezen bewust voor partners die zich actief inzetten en engageren om te blijven werken aan duurzame oplossingen. Heel wat van onze transporteurs verdelen reeds op duurzame wijze de pakketten (last mile via elektrische auto’s, fietsen, ...) en compenseren de overige CO² uitstoot via ecologische projecten. 

 

• We bieden de mogelijkheid aan je pakketje te laten leveren in een afhaalpunt. Dit is niet alleen erg praktisch, maar ook duurzaam gezien het pakje samen met vele andere pakjes geleverd wordt. 

 

Ons team en onze plus-teams

• Bij Tadaaz geen frisdrankautomaten en volle plastic-afvalzakken! Wel gratis en lekker gefilterd water, al dan niet sprankelend. Medewerkers en bezoekers drinken uit glazen, kopjes en onze eigen drinkflessen, dus geen wegwerpbekers te bespeuren bij ons.

• In plaats van snoepautomaten, vind je bij ons fruitmanden en geregeld een tasje verse soep!

• Die gezonde geest…. die zit bij Tadaaz in een gezond lichaam! Maandelijks organiseren we een nieuwe sport die alle personeelsleden kunnen proeven en uitproberen – bij ons niet langer ‘onbekend is onbemind’… we durven intussen alles aan, van muurklimmen over suppen tot schaatsen en crossfit.

• De Tadaaz-deelname aan Fitbees waarbij we op speelse wijze aan onze levensstijl en zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid trachten te werken, is een fantastische teamactiviteit geworden.

• Omdat we al onze medemensen graag zien en geloven dat iedereen gelijke kansen moet krijgen, werken we bij Tadaaz ook graag samen met hen voor wie het soms wat moeilijker is om een plaats op de arbeidsmarkt te krijgen. We dragen alle medewerkers van onze plus-teams dan ook een warm hart toe.

 

Tadaaz geeft terug

• Tadaaz beseft dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn, daarom proberen we iets terug te geven. Samen met onze klanten steunen we een aantal doelen waar we persoonlijk heel sterk achterstaan: Stichting kinderen kankervrij (KIKA)

 

Vanuit een lange-termijn-denken nemen we als bedrijf bewust beslissingen die een positieve impact hebben op PEOPLE, PLANET en PROFIT. Alleen door een harmonieuze combinatie van deze drie kunnen we blijvend duurzaam ondernemen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen